Flow Meditation udstilling i Kennedy Centeret, Glostrup.

Jeg er ved at lægge sidste hånd på en ny udstilling med tuschtegninger fra serien Flow Meditation, 2022. Udstillingen præsenterer tegninger der ikke før har været vist. Læs med her og få et indblik i mine tanker omkring værkerne:

Flow Meditation – Web of Life

Penselstrøg efter penselstrøg udfolder et bølgende hav af grafiske landskaber, netværk og organismer sig i et repetitiv flow henover det hvide papir. Flow Meditation – Web of Life er en serie tuschtegninger skabt i en meditativ refleksion over de biologiske strukturer, systemer, mønstrer og byggesten, som ligger til grund for al liv. Her finder du referencer til væv, celler, bakterier og kredsløb fortolket i et abstrakt billedsprog og ud fra en nysgerrig forundring over menneskets og naturens indbyrdes lighed og slægtsskab.

Vi er, når alt kommer til alt, også natur, skabt ud fra de samme organismer og processer som naturen omkring os.

Flow Meditation – Web of Life er samtidigt det visuelle resultatet af en række performative meditationsøvelser inspireret af den asiatiske Zen Kalligrafi og kendetegnet ved den ekspressive sorte tusch. Øvelsen går i sin enkelhed ud på at træne evnen i at være tilstede i nuet i forening med tegningen. Hvert værk er således et øjebliks nærvær med åndedrættet, tuschen og penslen. Tegningerne har ikke nogen overordnet masterplan. De skabes intuitivt og er en træning i at slippe ambitionen om at skabe “et værk” for i stedet at hengive sig til det kreative flow og kroppens bevægelse med et åbent sind.

Flow Meditation – Web of Life er i sin tematik og udførelse en spejling af den kreative kraft som livet i sin essen repræsenterer. Vild og forunderlig. Og så er det en undersøgelse af, hvad det gør ved vores selvforståelse og natursyn når vi sanseligt og refleksivt “forbinder os” til naturen i og omkring os.

Vi lever i en antropocæn tid, hvor mennesket med sin dominerende tilstedeværelse og aktivitet radikalt har ændret grundlaget for eksistens, vores egen såvel som naturens. Hvis vi skal gøre os forhåbning om at ændre klima- og biodiversitetkrisen, vi befinder os i, er vi nødt til at ændre vores grundlæggende tanker om naturen som mere end en ressource.

Jo bedre vi forstår naturen, forstår at vi er relaterede, i familie, at naturens trivsel også er vores trivsel, jo bedre kan vi, ud af respekt for den, passe på den.

Udstillingen vises i Kennedy Centeret i Glostrup i april måned.

Forrige
Forrige

Installering af værker i Kennedy Centret.

Næste
Næste

Nye udstillinger i 2023